dilluns, 14 de juliol de 2008

Lo campanar mut


Acabo de fullejar el diari EL PUNT i a les seves primeres planes apareix com a noticia destacada el fet de voler silenciar les campanes a diversos Ajuntaments. Entre ells està el de Cabrils, Calonge i Sant Mori.

El motiu majoritari que argumenten els peticionaris es que, el clients dels seus allotjaments rurals, no poden dormir per la nit. Son clients que busquen tranquil·litat i això d’estar a prop del campanar no els agrada gaire. Els Ajuntaments afectats argumenten que les campanes formen part de la cultura popular del poble.

Anem a pams. Primer, quan algú busca quelcom ho ha de buscar al lloc adequat. Segon, cal saber si l’allotjament rural oferia a la seva publicitat una tranquil·litat que no existia, i per acabar, senyors siguem conseqüents amb els nostres actes, comencem per les campanes i acabarem per la ferum de les vaques, les mosques i tot allò que caracteritza al mon rural.

No podem pensar en crear un mon rural idíl·lic, amb floretes sense abelles que les pol·linitzent (podrien picar als clients), ramats on els animals fan les necessitats al WC i es torquen desprès el cul (els clients podrien xafar merda), trens que han de circular sense gaire terrabastall (als clients se’ls podria tallar la llet), campanars on el so de les campanes es gradua a voluntat i també pot tocar la última d’En Bisbal, per arribar finalment al grau màxim del Informe Phaeton, fer aturar el Sol perquè així la roba es seca mes aviat.
Crec que sols em resta donar gracies al mon rural per ser com es, autèntic, noble i legal........i per molts anys!!!!
Publica un comentari a l'entrada