dilluns, 14 de juliol de 2008

Poderoso caballero


-->
Començo a estar fart d’alguns membres de la fosca Espanya. No se que pretenen.

Que guanya EL MUNDO fent el que fa? Majors vendes?
Evidentment que per la COPE es una major audiència, doncs si no fos per aquest anti-catalanisme pocs aguantarien les falsedats que pregona dia a dia.
Ara, desprès del “Manifiesto”, surt TELECINCO i es fa l’embanderada. Doncs, pel que a mi respecta, ja no la tinc sintonitzada, per allò de que no la posi accidentalment. A cagar.

Si no fossin tant ignorants i barroers s’adonarien que la seva lluita NO està en restar i SI en sumar. Ningú de la fosca Espanya té pebrots d’enfrontar-se al Microsoft, al Nokia o a qualsevol de les principals multinacionals que ofereixen els seus productes primer amb angles, desprès amb finés, suec, alemany o francès, i quan ja fa temps que està al mercat, surt la versió “spanish”. Aquí si que podem dir ben alt “que gilipolles arriben a ser”, posar al davant el fet català a la projecció internacional de la seva pròpia llengua.

Qui té la clau per solucionar els problemes que hi ha a Catalunya? El Tribunal Suprem aprovant l’Estatut?, El Govern central?, El PSOE?, El PP?, o potser els mitja-clatellada de polítics que tenim? Tururut viola. L’amo i senyor de la clau sempre ha estat el mateix, el poble? , ves a cagar!, aquest “no sap, no compren”, l’amo de la clau es també l’amo del clauer, del pany, de la porta, del pis, de l’edifici, i fins que per aquest, Catalunya, no sigui un objectiu, no tenim res a pelar.

Tant l’Arxipreste de Hita com Quevedo el van lloar a les seves poesies i Paco Ibañez el va interpretar a les seves cançons: “Poderoso caballero es Don Dinero”.

Al torpe hace discreto, hombre de respetar,
hace correr al cojo al mudo le hace hablar;

También al hombre necio y rudo labrador
dineros le convierten en hidalgo doctor;

El rompe recatos y ablanda al juez más severo

El crea los priores, los obispos, los abades,
arzobispos, doctores, patriarcas, potestades
a los clérigos necios da muchas dignidades,
de verdad hace mentiras, de mentiras hace verdades.
Publica un comentari a l'entrada