dijous, 23 de juliol de 2009

Hi ha motoristes que no tenen URBANITAT

Entenem URBANITAT com la qualitat de la persona que posseeix bones maneres, que conviu en grup respectant la personalitat d'altri i que observa les normes de convivència i de tracte social.

Doncs és evident que molts motoristes a Barcelona no respecten al altri ni tampoc ho fan amb les més simples normes de convivència.

Això provoca quantitat d’accidents on es veuen involucrats motoristes i que, d’una manera o altra, perjudiquen a aquells que si practiquen urbanitat.

Us encoratjo a fer una senzilla comprovació, però prèviament m’heu de permetre una petita explicació del que és un semàfor:

Un semàfor és un dispositiu, normalment elèctric, que regula el trànsit de vehicles i vianants a les interseccions. El tipus més freqüent té tres llums de colors:
Verd, per avançar, ja que no hi ha obstacles.
Vermell, per parar-se immediatament.
Groc o ambre com a pas entremig del verd al vermell. L'ambre té un significat diferent si està intermitent (passar amb precaució) o si està fix (parar-se, si la velocitat que portem permet fer-ho amb seguretat).

És molt habitual que al costat del semàfor per vehicles hi trobem el semàfor per vianants, el qual funciona de manera inversa al de vehicles sols amb dos colors, el verd i el vermell.

Doncs be, l’exemple fàcil de comprovar és situar-vos a una cruïlla i mirar la “parrilla” de sortida de motos que es forma a primera línia.
La majoria de motoristes tenen la vista fixada al semàfor de vianants en lloc de fer-ho al de vehicles. Quan el semàfor verd de vianants comença a parpellejar, senyal de que va a canviar a vermell, aquest motoristes amb poca urbanitat (evidentment no tots som d’aquesta mena) surten de manera fulgurant. Val a dir que el semàfor de vehicles continua en vermell i podeu fàcilment entendre el perill en que concorren, doncs encara pot haver vehicles circulant correctament per la intersecció, els quals reben normalment l’esbroncada d’aquest motorista sense cap mínim d’Urbanitat (ni cervell).

Darrerament s’han instal·lat en algunes ciutats sistemes anomenats “fotorojo” que segons diuen els responsables, son per millorar la seguretat i no amb afany recaptatori. Tant em refot per que s’utilitzen si amb aquest aparells es poden evitar accidents amb motoristes involucrats. Es penós apreciar com la manca d’Urbanitat d’alguns, embruta el bon fer, responsabilitat i urbanitat de la immensa majoria dels ens desplacem habitualment amb moto.
Publica un comentari a l'entrada