dimarts, 1 de setembre de 2009

On no hi ha sang no es fan botifarres.

La botifarra d'arròs és un embotit cuit de color negre vermellós, que es fa farcint un budell amb sang de porc, arròs, cansalada, pebre i sal i, de vegades, pinyons. Es menja fregida, a la brasa i a la planxa. Sol ser molt habitual a les taules del Baix Ebre i Montsià.

Heu pogut apreciar que el principal ingredient és la sang de porc, d'aquí el títol de la nota: On no hi ha sang no es fan botifarres.

Si deixem la sang de banda i ens centrem amb el porc, us diria que Els líders polítics catalans han perdut la credibilitat arran del fracàs estatutari i de la manca d'alternatives realistes per al futur. En un país normal, haurien de deixar pas a noves propostes i nous lideratges. A Catalunya, on la política està funcionaritzada, tots volen jubilar-se jaient a l'ombra del poder i es protegeixen amb un sistema electoral que els ho permet. Poc els preocupa que el sistema democràtic es deteriori i creixi la insatisfacció. No pensen en el país, pensen a mantenir la posició. La política s'ha convertit en un espectacle on els polítics cerquen el poder, deixant de banda al poble:"Arbre convertit en mobles no tornarà a ser arbre".

REAGRUPAMENT defensarà la via rupturista per avançar cap a l'estat propi. Una via que, malgrat les múltiples dificultats, és més creïble que les propostes federalistes, de reforma de la constitució, o les dels que prometen treballar pel concert econòmic, i és més honesta, perquè el federalisme o el concert econòmic depèn íntegrament de la voluntat dels espanyols i els que defensen aquestes propostes saben que això és inexistent i improbable, mentre que aconseguir un estat propi només depèn de nosaltres.

Recordeu: La primera persona que mereix el vostre respecte sou vosaltres mateixos.
Publica un comentari a l'entrada