dilluns, 16 d’agost de 2010

QUI T'HO HA DIT?

Lectura de l'evangeli segons sant Mateu.

En aquell temps Jesús s'adreçà a la gent i als seus deixebles i digué: Els mestres de la Llei i els fariseus s'han assegut a la càtedra de Moisès. Feu i observeu tot el que us diguin, però no actueu com ells, perquè diuen i no fan.

Preparen càrregues pesades i insuportables i les posen a les espatlles dels altres, però ells no volen ni moure-les amb el dit. En tot actuen per fer-se veure de la gent: s'eixamplen les filactèries i s'allarguen les borles del mantell; els agrada d'ocupar el primer lloc als banquets i els primers seients a les sinagogues, i que la gent els saludi a les places i els doni el títol de "rabí", o sigui "mestre".


Sempre que hi ha qualsevol enrenou recordo les paraules del meu avi: Qui t'ho ha dit?, doncs el mes important era saber d'on sortia la noticia, si el que l'escampava era un poca-solta o algú amb seny.

Ara però, se'm fa difícil seguir les paraules del meu avi: els polítics avui diuen blanc i demà negre, els famosos surten a la tele per escampar foteses, als capellans no els entenen ni els seus parroquians, els dels drets humans defensen als malefactors, hi ha més respecte pel gat del carrer que pel veí de casa i la paraula donada és llei per pocs de nosaltres. A sovint em costa diferenciar la realitat de la ficció, dubto al desxifrar quin programa es el real, si Polònia o Telenotícies Vespre.

Tot i així encara tinc esperances: crec sincerament que Catalunya aconseguirà força avenços cap a la seva independència, impulsats majoritàriament pels ciutadans i no pels polítics, que ja poden començar a fer les maletes puix no els votarà ni sa mare a les properes eleccions.
Publica un comentari a l'entrada