dilluns, 2 d’agost de 2010

Unes vacances sense absurds

Hom desitja passar unes vacances sense absurds i gaudir plenament del merescut descans.

Això que no és gaire factible a les poblacions i costes catalanes ho he trobat a Croàcia:
  • Aigües netes
  • Carrers nets (i trobar una paperera era quasi impossible)
  • Seguretat al màxim.
  • Sense pidolaires, ni moros racistes, ni romanes carteristes, ni fatxendes.  

Imagineu-vos unes ciutats on pots deixar sense por la bicicleta al carrer, el casc a sobre de la moto sense haver-lo de lligar, el mòbil a sobre la taula sense cap perill i que pots estar banyant-te al mar sense patir ni "perdre" la roba o la cartera.

Un dels països mes segurs d'Europa. Els croates que venen a Barcelona i a les platges catalanes queden esparverats de la quantitat de carteristes i de la impotència dels Mossos i dels ciutadans davant de tants robatoris. Robar una cartera a Croàcia està considerat delicte greu i es penalitza amb 3 anys de presó, si és la policia qui captura al lladre, o pitjor, 3 anys de presó, hematomes i algunes costelles trencades, si qui el captura son els ciutadans.

  • Perquè no podem gaudir de seguretat a casa nostra? Se me'n refot lo que diuen les estadístiques, doncs la realitat és que no pots anar lliurement pel carrer.
  • Perquè hi ha anti-taurins i no hi ha anti-lladres? Tanta historia i tanta dolenteria per quelcom que tenia un final lògic i proper. Ens preocupa més la supervivència de la "puça austral" que la nostra.  
  • Perquè hi ha manifestacions pro-vida i no pro-seguretat? Ara fem callar les campanes dels campanars perquè "no ens deixen descansar", tanquem granges a pagés perquè "els veïns senten mala olor" i escoltem les burrades dels peperos i ciutadaneros perquè, probablement, ens hem tornat imbecils.
  • De qui és la culpa? Si la Llei no permet acumular delictes és perquè la Llei està malament i els referents fora de lloc. Sols els malfactors temen modificar les lleis. Fa anys deia un alcalde: "perquè he de fer un col·legi si mai hi aniré, millor fer una residencia geriàtrica o una presó, doncs tinc més números d'anar-hi". Ni els robatoris, ni el transport públic son prioritaris pels polítics mentre viatgin amb vehicle oficial i portin guardaespatlles a tothora.
  • Quin son els responsables? Crec que hi som tots, però uns més que els altres. La judicatura és la principal responsable, doncs els jutges es creuen "deus intocables" i no afavoreixen en res la necessària actualització de les Lleis. Els polítics es preocupen més de la seva cadira que del poble. Els cosos de seguretat estan comandants per simples recaptadors de l'estat i en lloc de servir al ciutadà es serveixen d'ell. Als ciutadans, pobrets, sols els resta queixar-se i pregar per no haver de trobar-se en situacions compromeses, com atonyinar un lladre, doncs, de fer-ho, els cauria a sobre el "pes de la llei", el Mossos no els escoltarien i els detindrien, i els polítics farien lo que fan sempre, barallar-se per justificar la jornada.

Tornem a les vacances i deixem-nos de somniar truites. Si desitgeu fer unes vacances diferents, no dubteu:Publica un comentari a l'entrada