diumenge, 25 de març de 2012

Ara estic llegint... (V)


Avui he acabat aquest llibre prou divertit d'en Jonas Jonasson i realment m'ho he passat be. Una historia "pocalliga" que m'ha fet oblidar la merda que ens envolta dia a dia. 

Pocs de natros tindrem la sort de viure 100 anys i gaudir del sexe amb una balinesa de 88 anys... però això és el final, la resta del llibre et porta per tot el mon. És acollonant veure com una petita història pot donar tant de suc, embolicar-se tant i fer-te gaudir de la seva lectura.

Que collons, pos no soc cap critic literari que cerca la perfecció als altres. Soc un lector que gaudeix molt quan un llibre l'enganxa, quan s'identifica amb l'assassí o quan es pixa de riure amb la seva lectura.    

Ara tinc a les mans la nova lectura. No és un "Marcial Lafuente Estefania" però és una novel·la de l'Oest que l'humorista-ninotaire Joaquim Muntañola va escriure l'any 1937 i que fou publicada a la mítica revista En Patufet.

Els que de menuts varem vore les "pinikules" d'en JON VAINE trobarem a faltar el "quieto parau forastero" però de segur que n'hi ha d'altres com per exemple: "He trobat les teves petjades. Bé..., vull dir les del teu cavall". APOSTOFLANT...!!!

Com que la novel·la és curta, ja l'he llegit i aconsello la seva lectura, be per la seva brevetat, be pel seu contingut... i no oblidem en cap moment que va ser escrita l'any 1937... Sublim Muntañola!!! 
Publica un comentari a l'entrada