dissabte, 8 de desembre de 2012

Keep calm and speak catalan


El govern espanyol ataca Catalunya allí on ens fa més mal, a la nostra llengua.

Ens volen "espanyolitzar" per totes totes. Ara és la llengua, demà serà la senyera i demà passat ens prohibiran els castellers i la sardana.

El govern espanyol és conscients que hi ha molt de català poruc, molt de català nouvingut i molt de catanyol a casa nostra. Els uns perquè desconeixen les possibilitats que comporta ser independents i ho veuen tot negre (el fet de no saber els fa dubtar de tot), els altres perquè estan mal informats i no volen veure més enllà, esgrimint arguments ridículs: "tinc la família a Espanya" (com si la independència els fes renunciar a la mateixa) i els tercers perquè tenen mala bava o perquè formen part d'una secta que els ha anul·lat el raciocini. Sigui el que sigui, els utilitzen com a cavall de Troia.

Podem explicar, argumentar, mostrar, en definitiva... enraonar (fer servir la raó) tant be com sabem, però un cop sembla que comprenen tots els arguments irrefutables, surt, a qualsevol cadena de TV o radio, un "tertulià terrorista" i s'empassen novament totes les barbaritats, dolenteries i mentires que aquest barroer pugui dir sense esgrimir cap fonament real i demostrable: "Ho diuen a la tele i serà veritat".

Hi ha docte bassiner que sempre demana el "full de ruta". Sembla que això fa més intel·lectual. Vol saber a quina hora sortirem, on pararem a esmorzar, on farem el riu i quan comprarem taronges. Solen ser cagadubtes de mena i creuen que tothom és com ells. D'acord, acceptem explicar-los el "full de ruta". De segur que trobaran qualsevol fotesa per embolicar la troca i retardar el viatge: "aquí no parem a dinar, que no hi ha cap camioner".

Hi ha qui encara no s'assabenta de la realitat: "el que demana la ciutadania és resoldre les retallades, l'atur i reactivar l'economia". Com? els hi pregunto. Amb les engrunes que reparteix el govern espanyol?. Si continuem a Espanya seguirem empitjorant i, mentre natros ens fotrem de gana, haurem de pagar a la resta el dinar, la copa i el puro. "Visca el padrí!!!".

Catalans, catalanes, la vida és canvi i el canvi és vida. La nostra aportació a la democràcia espanyola ja s'acabat. Estem arruïnats, el "senyoret" ens maltracta, s'ha mort la burra i ara ens toca tirar del carro. Punt i ratlla, bon vent i barca nova. Adéu Espanya!!!. Recordeu la dita: "No deixis per demà el que puguis fer avui".

Catalunya, nou estat a la UE, a l'ONU, al planeta, a la galàxia i al univers.

(En les darreres hores ha esclatat a les xarxes socials el lema 'Keep calm and speak catalan' com a protesta contra la reforma de la llei d'Educació que promou el ministre espanyol José Ignacio Wert. Tant aquest lema com el logo que se n'ha fet, són obra de l'informàtic i professor universitari Josep Maria Ganyet (@ganyet), col·laborador habitual de RAC1).
Publica un comentari a l'entrada