dijous, 1 d’agost de 2013

Amb els ulls ben oberts...

Ahir 31/07/2013, al diari La Vanguardia, lo Francesc de Carreras,  Catedràtic de Dret Constitucional de la UAB, escribia:

"El que falta és debat i raons. Els mitjans de comunicació públics catalans, i alguns de privats, només donen veu a una part, als partidaris de la independència. Per alguna cosa deu ser, senyal que tenen por de les raons del contrari. Així que s'escoltin aquestes altres raons succeirà el mateix que a Escòcia i abans al Quebec. Per obrir aquest debat és necessari que els catalans, tots, es prenguin la qüestió seriosament: que sàpiguen el que és bo. Només serà així quan es veuran abocats a votar a les urnes. Són molts els que desitgem votar no a la independència, però volem votar".

Pos com podeu apreciar, tothom es creu amb dret a opinar, dogmatitzant sobre les raons de la independència i sense aportar rés de nou. En italià diriem "parole, parole, parole" i en castellà "hablar por hablar".

Sinyor Catedràtic, sols apareixen les raons dels partidaris de la independència perquè son les úniques que hi ha. Les úniques que s'han argumentat seriosament mitjançant dades reals del INE (Instituto Nacional de Estadistica) o del Ministeri d'Hisenda o de qualsevol organisme oficial de l'estat espanyol. No han estat dades inventades, no han estat dades manipulades i el més important de tot, les raons aportades estan basades amb la realitat i el sentit comú. En cap cas amb la por.

Sinyor Catedràtic, li recordo que veritablement hem escoltat aquestes altres raons i li puc anomenar unes quantes, cap d'elles basades amb realitats i totes utilitzant la por:

Quedarem fora de la UE....,  sinyor catedràtic, tots fora, vosté, lo Vidal-Cuadras, aquella sinyora que crida tant al Parlament i la infanta Cristina també..... i si Flandes arriba a la independència, la seua capital, Brussel·les, també quedarà fora de la UE. Tothom fora per... per... perquè ens fotran fora sinyor catedràtic???

No podrem utilitzar l'Euro i tornarem a la.... quina era aquella moneda originàriament catalana? ... la pesseta....., guaita... la que forma part del euro. Podré recuperar el motiu perdut.

Els jubilats no cobraran les pensions... com si haguessin calaixets a Madrid plens de pensions... o potser nosaltres no funcionem al repartiment? Miri sinyor Catedràtic, amb la pensió no si juga!!!.

Els països petits no sobreviuen, la globalització... però quines fal·làcies!!! La globalització no té rés a veure amb països grans o petits... i els petits, només cal mirar-los: Suïssa, Noruega, Suècia, Holanda, Txèquia, Estonia, Lituània, Letònia... Els països europeus petits com Catalunya són dels més competitius del món, creixen més i estan sortint més aviat de la crisi.

El PIB s'ensorrarà, edificaran un mur, hi haurà boicot comercial, s'obrirà un conflicte social, ens tocarà pagar aranzels, vindran els tancs.... Evidentment els contraris a la independència posen tota la seva intel·ligència al servei de crear un conflicte. Les reaccions apocalíptiques són una reacció a la falta d'arguments davant el clam massiu dels catalans.

La viabilitat econòmica de la Catalunya Estat ha estat confirmada per economistes de renom:

Kenneth Rogoff
Ex Cap del Fons Monetari Internacional, Professor d’Economia a Harvard
Catalunya, independent, seria un dels països més rics del món".

James Mackintosh
Editor d’Inversions del Financial Times
Una Catalunya independent tindria el producte interior brut (PIB) per capita més alt dels països mediterranis

Santiago Niño-Becerra
Catedràtic d’Economia de la Universitat Ramon Llull
"Una Catalunya independiente es viable económicamente"
"Europa le dirá a España que no moleste a Catalunya"

Oriol Amat
Catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Univ. Pompeu Fabra
"Catalunya és viable com país independent i el que no és viable és l'actual model de relació amb Espanya"

Enrico Spolaore
Catedràtic d'Economia de la Universitat de Tufts (Massachusetts, Estats Units). Co-autor amb Alberto Alesina de The Size of Nations (2003)
«Una Catalunya independent podria ser tan viable econòmicament com qualsevol altre país»

Gary Stanley Becker
Premi Nobel de Economia el 1992. Membre de la Oficina Nacional d'Investigació Econòmica i professor a les universitats de Columbia i Chicago
La independència de Catalunya de la resta d'Espanya no suposaria un desastre econòmic per a la regió catalana

Erling Kydland
Premi Nobel de Economia el 2004. Professor a la Universitat de Califòrnia
Si Catalunya fos independent podria crear el mateix nivell de confiança que ha permès a Irlanda créixer tan espectacularment en els últims 20 anys

Sinyor Catedràtic, crec sincerament que la independència de Catalunya serà molt bona pels espanyols, puix maduraran com societat i creixeran com a persones... i tindran un bon veí, Catalunya, que els ajudarà.

A mitjà-llarg termini, la independència de Catalunya és el millor que pot passar-li a Espanya. Serà el dinamitzador del canvi de model econòmic i polític que necessita:
  1. Permetrà a Espanya desenvolupar amb plenitud la seva estratègia econòmica.
  2. Focalitzarà el sistema polític espanyol en el progrés econòmic d’Espanya.
  3. La competència amb Catalunya impulsarà l’economia espanyola.
  4. Espanya aprofitarà les infraestructures que construeixi Catalunya per augmentar les seves exportacions.
  5. La fortalesa econòmica de Catalunya ajudarà a l’economia espanyola.
Al final, fins i tot aquestos que ara criden tant, ens ho agrairan ...

Publica un comentari a l'entrada