dijous, 24 d’octubre de 2013

Somnis prou estranys

Seguint amb la meva tasca d'endreçar papers i paperets endarrerits d'aquest últims anys, m'he trobat amb la meua LLIBRETA DELS SOMNIS, que ja tenia oblidada.

Devia estar molt apurat el 31 de gener del 2010, data en que vaig escriure això que suara reprodueixo i que, incomprensiblement, no recordo ni fava d'haver-ho viscut ni tampoc d'haver-ho escrit. Però la lletra és meua.

Aquest també ha estat un somni prou estrany. Era a casa dels iaios a Ulldecona, a la seua habitació, i sortien aranyes per les parets. Però moltes aranyes. Jo estava amb ma mare i llavors sortia a comprar insecticida.

A baix, a l'entrada de casa, on abans hi havia la botiga de diaris, sortien fileres de formigues cap al carrer i la meva iaia estava a la cuina.

Al tornar amb l'insecticida, ruixava les parets de les habitacions, primer la dels meus pares i la meva, desprès baixava les escales i ho feia a l'habitació dels iaios. Les aranyes venien cap a mi i les anava ruixant. Llavors s'acabava el primer insecticida i quan anava a cercar els altres que havia comprat, no recordava on els havia deixat.

Apart d'això, està l'historia de la compra del insecticida, ja que he anat dos cops. Al primer he sortit sense comprar-ne i això que m'havia passejat per tota la botiga. He tornat i m'he perdut altre cop per la botiga. Finalment he sortit amb el o els insecticides. No recordo el fet d'haver-los agafat, però suposo que ho hauré fet ja que desprès a casa els feia servir.

La botiga em resultava familiar i crec que ja havia somniat altre cop amb la mateixa, però que sàpiga no és cap botiga on hagi estat mai.

Es ben cert que el mon dels somnis és estrany, però més ho és el caparró que els fabrica. Tot i que, segons quin diccionari d'interpretació dels somnis agafis, et pots trobar amb dos situacions contradictòries:

1) Si somies que tens un munt d'aranyes al teu voltant, és un auguri boníssim i favorable. Anuncia l'arribada d'abundància, riquesa, posició social i amics, però suposo que no vaig donar be l'adreça perquè encara no m'ha arribat.

2) Complicacions, trastorns, pèrdua de diners i de béns. És un somni on els presagis són tan desagradables com la mateixa aranya. L'aranya es distingeix per la tela que elabora per atrapar altres insectes. Simbolitza el parany on lo somiador s'està precipitant i que s'ha de relacionar amb algun tràmit, alguna temptació que s'acosta, a trampes o enganys. Vatua l'olla, jo al cap de quatre dies, lo sis de març, em casava. Quins collons!!!

Que hi farem!!! La vida és com un tango i malament si no el saps ballar.

Per cert, lo de les formigues, la botiga i ma iaia morta ja no ho he cercat al diccionari dels somnis. No vull rebre cap altra "alegria" similar.


Publica un comentari a l'entrada