dimarts, 15 d’octubre de 2013

The Silent Majority (o la quadratura del cercle).

Diuen que La majoria silenciosa és aquell conjunt de població que no expressa la seva opinió de forma pública, però aquest concepte varia depenen de quan i qui el diu.

Per la senyora que crida i la seva cleca, la majoria silenciosa es va quedar a casa el dia de la cadena humana, però va sortir al carrer lo dissabte passat. Comptabilitzades trenta mil persones. Que m'expliquin quina majoria és aquesta en front del milió sis-cents mil persones de la Via Catalana.

Pregunta: Si els votants de les Illes son 730.666 i al Bauzà el van votar sols 194.680 (26%), la majoria silenciosa de 285.042 (40%) que es van quedar a casa son prou per afirmar que lo Bauzà no està legitimat a governar?

Una altra pregunta: Si amb la majoria absoluta (més del 50%) un partit pot fer el que li dona la gana, com per exemple la llei Wert, una majoria absoluta (més del 50%) independentista també estaria democràticament legitimada per dir adéu a Espanya?

Per acabar, tot i canviant de tema: Ens acusen d'haver estirat més el braç que la màniga. Llavors pregunto: Els il·luminats que van llançar els diners fent línies d'AVE's deficitàries, construint estacions d'AVE on no baixa ni Deu, aeroports sense avions, autopistes on no circula ningú, museus sense visitants, ciutats faraòniques (de l'aigua i de les arts), etc... quina part de braç i màniga els correspon?  Perquè, si tot es va finançar amb un deute del que sols els interessos ens ofeguen, no serà aquest el problema de la situació actual? Perdoneu però algú ho havia de dir.


Publica un comentari a l'entrada