divendres, 20 de desembre de 2013

La Factura de la Llum

Soc dels que no miren el desglòs de la factura de la llum, centrant-me amb l'import pagat i considerant que, si pagava molt era perquè malbaratava i si pagava poc perquè estalviava.

Ahir a la nit, al programa informatiu del 324, un tertulià aconsellava repassar la potencia contractada. Pel que sembla, les companyies elèctriques amb lo beneplàcit dels instal·ladors ("millor que sobri que no falti"), ens van contractar potencies superiors a les necessàries.

He picat al telefon d'atenció al client, un 800. Avore, avore quina picossada em costarà la trucada perquè l'espera ha estat significativa. És un dels altres problemes que tenim los catalans. Si demanes ser atés en català, carregat de paciència.

Mentre m'esperava, remenant la web de l'elèctrica he trobant un servei molt aclaridor "Calcula la potència que consumixes" i he seguit les indicacions per dur-ho a terme. La primera pregunta és "la teua província", suposo per temes estadístics, ja que no crec (?) que hi hagi un preu diferent a cada província. Desprès et fan marcar los aparatos que tens a casa. Lo primer cop he assenyalat sols aquells que veritablement tinc, lo segon cop els he marcat tots, los tingue o no los tingue, per allò d'anar a màxims. Pos lo primer resultat ha estat 4.600Kw i lo segon 6.928Kw, la mitat de la potencia que tinc actualment contractada 10.350Kw. Pos ja ho tinc clar.
 
La senyoreta m'ha confirmat que totes les potencies superiors a 10 paguen l'hòstia i que per baixar un tram de potencia em costaria 9€, però si desprès el volia tornar a pujar serien 60€ (aquí lo més tonto fa rellotges). Que seria aconsellable fer-m'ho mirar per un electricista amb lo tester i així sabria realment la que necessitava. Com que la meua intenció no era tenir una nova despesa, i seguint les dades del simulador de potencies de la web, on desprès de 10.350Kw hi ha 9.200Kw, 8.050Kw i 6.900Kw, que era la recomanada per la simulació de màxims, he volgut no cagar-la per avarícia i he demanat la de 9.200Kw, aconseguint evitar allò de pagar lo doble si anava per sobre de 10.

Un cop m'han informat de les noves tarifes he al·lucinat pel canvi significatiu que representen, no sols per la potencia, també per la rebaixa a quasi tots els conceptes de la factura. Desprès m'han dit allò de que gravaran la conversa i seguidament ha començat la reta-illa: son aquestes les seues dades? "sí-sí soc jo", vosté vol "baixar la potencia a 6.900Kw"? , "ep, al tanto, jo sols vull baixar un tram per sota del que tinc ara", "sí-sí, per sota de 10 el següent és aquest", "pos si és així d'acord (?)", bla... bla.. no se que més i per acabar: "En un període de set o vuit dies vindrà lo tècnic a modificar lo comptador i, barata haver fet la trucada, l'obsequiem amb un descompte del 15% a la seua factura en els propers 12 mesos".

Pa cagar-se i no torcar-se.

Ningú dóna duros a quatre pessetes.

On és la garrama?.
Publica un comentari a l'entrada