dimecres, 16 d’abril de 2014

La meua parla a Ulldecona

http://www.lulu.com/spotlight/perebrusca
La meua parla” vol ser un recull d’expressions fetes per mitjà de la paraula i definides segons els meus pensaments i sentiments falduts. Per tant, és evident que hagi donat molta més importància a com se diu (fonètica) i a que vol dir (significat) que a com s’escriu, sense dixar de banda aquest darrer aspecte, ni tampoc menysprear les descripcions acadèmiques.

Aquí teniu la mostra de com ha quedat lo llibre, tot i que en viu i en directe guanya moltíssim:  

La meua parla - Llibre sencer


NO és un diccionari acadèmic. No ha estat la meua pretensió al fer-ho. Sols he procurat recopilar aquelles paraules que, de menut, utilitzava en la seua forma oral i que, poc a poc, vaig haver de substituir per atres, evitant absurds com el referent a la paraula gitar, que natros la fem servir per estirar-se al llit i a atres indrets de Catalunya significa vomitar. També vaig deixar d’utilitzar paraules a causa de la inseguretat que molts hem patit en lo domini de la pròpia llengua, fet que sovint ens ha dut a considerar incorrectes aquelles paraules que no consten explícitament al diccionari normatiu, sense adonar-nos que la majoria no dixen de ser variants històriques genuïnes, totalment correctes.

Lo llibre de 400 pàgines ha quedat de collons. Com diria lo jovent: "Guapissim!!!". Inicialment he editat sis exemplars perquè amics i familiars puguin donar el vist i plau als mots que apareixen i cercar, si escau, possibles faltes d'ortografia.

Al ser un llibre d'ús personal i no cercar altre profit que el propi d'haver gaudit fent-t'ho, no he tramitat el ISBN necessari per la venda. Tot i així, algun amic m'ha demanat de tindre'l (perquè ha quedat molt be, segons diuen els que l'han arribat a vore) i per això estic valorant que surt més a compte, si oferir la compra via enllaç directe a la meua pàgina privada de LULU (preu de cost 8,20€ més transport) o mantenir-ho en privat i fer directament una comanda massiva fins a 50 exemplars, aconseguint un preu de 8 euros, transport inclòs. Ho decidiré al mes de maig un cop hagi estat totalment revisat.